011729406

Boekhouding en btw-aangiftes
Als accountantskantoor verwerken we uw aankoop- en verkoopfacturen en verzorgen we uw btw-aangiftes. Hierin denken we graag met onze klanten mee. Zo kunnen we u helpen uw boekhouding efficiënter te organiseren. Dat kan onder meer met software die de facturen automatisch inleest.
Groeit uw bedrijf, dan wilt u wellicht zelf uw eigen boekhouding gaan verzorgen. Bij LCA en Accomed begeleiden we u in dit proces. Van externe verwerking gaan we geleidelijk over naar een adviserende rol. Ook kunnen we een van onze medewerkers bij u in het bedrijf de boekhouding laten verzorgen, bijvoorbeeld een dag per week. Zo groeien we met u mee om u te blijven ondersteunen.

Fiscaal advies
Bij LCA en Accomed zien we fiscaliteit als een deel van het geheel. Ons hoofddoel is uw onderneming optimaal te organiseren, rekening houdend met uw belang als ondernemer en met een correcte toepassing van de fiscale regels.
Dat betekent dat we kostenbewust en efficiënt streven naar een leefbare en praktisch werkbare situatie voor u. We blijven daarbij binnen de krijtlijnen van wat kan op fiscaal vlak. Dat bespaart u een hoop kopzorgen en zorgt ervoor dat u op de essentie van uw zaak kunt focussen.

Bedrijfsadvies
LCA en Accomed zijn erkende dienstverleners voor bedrijfsadvies in het kader van de KMO-portefeuille. Dat betekent dat u in de praktijk slechts 60% van de kost voor ons advies betaalt – het andere gedeelte subsidieert de Vlaamse overheid.

Als bedrijfsleider botst u wel eens op vragen waar niet meteen een pasklaar antwoord op bestaat. U denkt bijvoorbeeld aan de familiale opvolging van uw bedrijf. U wilt uw zaak uitbreiden maar weet niet goed hoe u dit het beste aanpakt. U hebt groeiplannen voor de komende jaren maar wilt wel eens toetsen hoe realistisch die zijn … In zo’n geval kan een extern advies u de stap helpen zetten van droom naar werkelijkheid.

LCA en Accomed onderzoeken samen met u wat wenselijk en mogelijk is en tekent een werkbare structuur uit om uw plannen te realiseren. Die checken we grondig met externe partners: advocaten, notarissen, verzekeringsmakelaars … alle relevante experten die er een deskundig licht over kunnen laten schijnen. Zo toetsen we of de voorgestelde structuur realistisch en haalbaar is. Zitten er nog angels onder, dan schaven we bij tot de structuur optimaal is voor uw plannen. Op die manier krijgt u snel een grondig gefundeerd advies en kan het nodige papierwerk efficiënt verlopen.
Ook in het begeleiden van financieringsdossiers hebben we goede contacten en een brede ervaring. LCA en Accomed kunnen u helpen een businessplan op te maken en dit mee voorstellen aan de bank.

Als fiscalisten en adviseurs denken we met u mee in het belang van uw onderneming, gebaseerd op de realiteit van uw bedrijf. Uiteraard ligt het laatste woord bij u: LCA en Accomed adviseren, maar sturen niet. U houdt het heft in handen en neemt de beslissingen. Voor bedrijfsadvies hoeft u overigens geen klant bij ons te zijn voor uw boekhouding of fiscaliteit. U kunt ook voor een eenmalige adviesopdracht bij ons aankloppen. We helpen u met evenveel plezier.

Personal financial planning

LCA en Accomed