011729406

Update corona: Aanvraag compensatiepremie

4 mei 2020:

Op 2 april informeerden wij u op deze nieuwspagina omtrent de compensatiepremie van 3000 euro (1500 euro voor bijberoepen) van de Vlaamse overheid.

Vanaf 05/05/2020 kan je de premie aanvragen. De aanvraag is zeer eenvoudig en neemt een goede 5 minuten in beslag.

Je kan per onderneming maar 1 aanvraag indienen maar dit tegelijkertijd voor elke vestiging waar minstens 1 voltijds equivalent personeelslid tewerkgesteld is met een maximum van vijf vestigingen.

Opgelet, holdingvennootschappen, patrimoniumvennootschappen en managementvennootschappen zijn uitgesloten.

De daling van omzet (minstens 60%) moet je verklaren op eer, je moet geen bewijsstukken toevoegen. Indien uit een controle van Vlaio zou blijken dat je onterecht de premie hebt ontvangen dan zal je deze moeten terugbetalen.

Vlaio zal na je aanvraag toetsen of de voorwaarden werden nageleefd en beslissen of de subsidie wordt toegekend. Deze beslissing wordt per e-mail meegedeeld.

De uitbetaling gebeurt dan automatisch op de opgegeven bankrekening.

De compensatiepremie is niet cumuleerbaar met de hinderpremie, met de gigarantwaarborg of een corona achtergestelde lening. Indien je de compensatiepremie hebt ontvangen en toch gebruik wil maken van deze niet combineerbare steunmaatregelen dan kan je de compensatiepremie nog altijd terugbetalen.

Uitgebreide informatie omtrent de voorwaarden van de compensatiepremie vind je terug in ons nieuwsbericht van 2 april.

Indien je vragen hebt of hulp nodig heeft bij jouw aanvraag aarzel dan zeker niet ons te contacteren.